Terug naar Onderzoek

Wetenschappelijke Publicaties

Henny Lamers publiceerde tot nu toe meer dan  450 wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften. De meesten daarvan schreef hij samen met co-auteurs. Van 162 artikelen was hij de eerste auteur. Hij was auteur of co-auteur van 8 artikelen in Nature of Science.

Hij publiceerde 8 wetenschappelijke boeken of conferentie boeken, waarvan 4 als eerste auteur.

Zijn studieboek “Introduction to Stellar Winds”, Henny Lamers en Joseph Cassinelli, uitgegeven in 2000 door Cambridge University Press, werd in het tijdschrift Physics Today omschreven als “a masterpiece of clarity” en verder geroemd als “a long-awaited text book written by two pioneers of the field”.

Book cover Stellar winds

Book cover Stellar winds

In 2018 verscheen een nieuw studieboek  ” Understanding Stellar Evolution”  (Henny J.G.L.M. Lamers en Emily  M. Levesque),  ISBN  978-0-7503-1279-0, uitgegeven door het Institute of Physiscs, onder auspicien  van de American Astronomical Society.  Dit is een “graduate course level” boek voor astronomen en fysici. Het is gebaseerd op de colleges ASTR531 die ik sinds 2004 om het jaar gaf aan de University of Washington in in Seattle.

 

 

 

 

 

De volledige wetenschappelijke publicatielijst van Henny Lamers is te vinden via SAO/NASA ADS.
Type dan in het linkervakje (authors) in “lamers” en klik op “send query” dan verschijnt de lijst van zijn laatste 200 publicaties (ongeveer 1996 to nu) Ga naar het einde en klik op “next set of references “ dan ziet U de vorige 200 publicaties (ongeveer 1978 tot 1996). Ga weer naar het einde en klik op “next set of references” dan ziet U de oudste publicaties vanaf 1969.

Print Friendly, PDF & Email